Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    2 months ago

03 December 2012

Sultan Mizan rasmi Piala Monsun 2012

Oleh: Kamarudin Mat Akib

Sultan Mizan berkenan menekan suis skrin sentuh sebagai gimik perasmian Piala Monsun  2012
Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin, berkenan merasmikan kejohanan Piala Monsun 2012 di Pulau Duyong, petang ini.

Sultanah Terengganu, Sultanah Nur Zahirah turut berkenan berangkat ke majlis tersebut yang turut dihadiri Menteri Besar, Dato’ Seri Haji Ahmad Said.

Hadir sama, isteri Menteri Besar, To’ Puan Norliza Mahmud; Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato’ Haji Mazlan Ngah, Ahli-Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri dan pembesar negeri.Baginda Sultan Mizan diperkenalkan kepada ketua-ketua pasukan yang mengambil bahagian dalam kejohanan bertaraf antarabangsa itu yang disiarkan di seluruh dunia dan menaikkan nama negeri ini.

Para peserta kejohanan itu akan berentap pada pusingan kelayakan bermula pagi esok hingga Khamis dan peringkat suku akhir bermula jam 10.30 pagi Jumaat.

Peringkat separuh akhir akan bermula jam 10.30 pagi keesokan harinya (Sabtu) manakala acara kemuncak final akan bermula jam 3 petang. Konsert mega Piala Monsun yang dijadualkan berlangsung di Dataran Shahbandar pada sebelah malamnya merupakan acara penutup kejohanan tersebut.