Halaman

21 August 2013

Majlis raya KWDI tidak lupakan golongan kurang bernasib baik

Oleh: Aida Abd Rahman

Sambutan Majlis Hari Raya Aidilfitri Kelab Wisma Darul Iman turut tidak melupakan mereka yang kurang bernasib baik apabila menjemput 100 murid di kalangan anak yatim dan miskin dari sekitar Kuala Terengganu untuk turut sama meraikan majlis itu, di Wisma Darul Iman (WDI), hari ini.

Sebelum itu semua murid berkenaan dari Sekolah Kebangsaan (SK) Bukit Besar; SK Pasir Panjang; SK Pusat Kuala Ibai; SK Tengku Bariah dan SK Chendering menerima duit raya yang disampaikan Menteri Besar, Dato’ Seri Haji Ahmad Said dan isteri, Toh Puan Seri Hajah Norliza Mahmud.

Mashitah Hassan

Seorang murid tahun tiga SK Chendering, Mashitah Hassan berkata dia teruja kerana pertama kali dapat menyertai majlis itu, apatah lagi menerima duit raya dari Menteri Besar dan isteri pemimpin negeri itu pada kali ini.

Ainun Adila
“Rasa gembira dan sangat seronok. Terima kasih kepada semua sebab pilih saya ke majlis ini. Dapat duit raya dan juga makan pelbagai juadah hari raya,” katanya.

Perasaan gembira turut dirasai Ainun Adila, 11, dari SK Pusat Kuala Ibai, yang berkesempatan menemui Menteri Besar untuk kali kedua, selain pertama kali ketika menerima e-Book dari pemimpin itu.
Mohd Hafiz Aiman

“Saya sangat seronok boleh ke sini, dapat duit raya dan juga berjumpa ramai orang terutama Dato’ MB.

 “Duit raya ini akan saya simpan dan kalau perlu akan dibelanjakan untuk kegunaan di sekolah serta perkara berfaedah sahaja,” katanya.

Sementara murid SK Tengku Bariah, Mohd Hafiz Aiman, 8, pula rasa sangat bersyukur dan berterima kasih kepada semua pihak termasuk guru sekolahnya yang memilihnya ke majlis itu.

“Terima kasih cikgu dan semua. Terima kasih juga Dato’ Seri Ahmad Said sebab beri duit raya ini. Semakin banyak duit raya saya tahun ini,” katanya.
No comments: