Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    1 day ago

06 November 2011

Program Gerbang Kerjaya di IKBN Wakaf Tapai 12 November

Oleh FAUZI MOHD

Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Wakaf Tapai, akan manganjurkan Program Gerbang Kerjaya dan Hari Bertemu Pelanggan pada 12 November ini.

Timbalan Pengarahnya, Khalib Umat, berkata program sehari di institut berkenaan bertujuan mendedahkan remaja mengenai kursus-kursus di IKBN di samping pelbagai maklumat mengenai kerjaya.

Dalam satu kenyataan, beliau memberitahu, program yang turut melibatkan penyertaan pihak industri itu membolehkan pencari kerja melalui sesi temuduga yang akan diadakan.

Katanya, program itu turut diisi dengan pameran kursus IKBN, pameran syarikat swasta, ceramah peluang kerjaya dan permohonan kemasukkan ke IKBN Wakaf Tapai sesi 2012.

"Pengunjung juga berpeluang melawat ke bengkel kemahiran yang terdapat di IKBN Wakaf Tapai bagi memberikan gambaran kursus serta kemudahan yang ada di institut itu," ujar beliau.

Sehubungan itu, Khalib berharap belia di negeri ini tidak melepaskan peluang yang disediakan khusus buat mereka.