Halaman

19 January 2014

ADUN PEMBANGKANG JAHIL KUTUB- NAK PERLEKEHKAN ORANG LAIN, DIRI SENDIRI KURANG PENGETAHUANMenteri Besar Terengganu, Dato' Seri Haji Ahmad Said telah berangkat ke Antartika kira-kira jam 11.00 malam tadi melalui Kuala Lumpur International Airport (KLIA).
 Seorang wakil rakyat pembangkang dari Kemaman yang cuba memomokkan usaha Menteri Besar Terengganu bersama Yayasan DiRaja Sultan Mizan dan Kementerian Sains, Teknologi dan Alam Sekitar Malaysia.
 Melalui Facebok beliau tulis: “Mungkin dia akan bawa balik seekor ‘polar bear’ (beruang Polar)……….zoo di Kemaman yang dia bina berjuta ringgit tu masih ada ruang lagi,“mudah-mudahan kita boleh belajar dari ‘polar bear’ bagaimana nak minta salji turun bukan hujan banjir saperti berlaku di kemaman baru ni !“Salji akan jadi daya tarikkan pelancong kan…….. Tahun 2014 Tahun Melawat Malaysia!, —“
                     (ini grafik dari FB YB Pas dari Kemaman)
 Ternyata ketiadaan ilmu wakil rakyat pembangkang itu terserlah kerana ‘Beruang Polar” tidak ada di Kutub Selatan (Antartika) tempat ekplorasi saintifik berkenaan. Beruang Polar hanya wujud di Kutub Utara (Artik) dan bukannya Kutub Selatan.
  Kutub Selatan (Antartika) yang ada ialah pinguin, anjing laut, ikan paus, burung laut, beruang pola hanya wujud di Kutub Utara (Artik).
 Sungguh menampakkan betapa dhaifnya ilmu pengetahuan wakil pembangkang itu yang turut melukiskan grafik Menteri Besar bersama Beruang Polar dalam FB akaun miliknya itu.
  Itulah, bila kita hendak memburukkan orang lain, Tuhan menampakkan terus siapa diri kita yang sebenar.

No comments: