Halaman

21 January 2014

Pelajar SM Intergrasi Batu Rakit bersih kawasan masjid.

KENANGAN...sebahagian 70 pelajar tingkatan satu Sekolah Menengah (SM) Intergrasi Batu Rakit dan guru bergambar kenangan bersama Adun Batu Rakit, Bazlan Abdul Rahman (tengah) bersama JKKK Masjid Kampung Mengabang Lekor, Batu Rakit selepas mengadakan gotong royong membersihkan kawasan masjid itu, baru-baru ini.

Pengerusi JKKK kampung itu, Awang Koding Che Tom, berkata pembabitan sekolah itu dalam gotong royong yang bermula kira-kira jam 9 pagi dan berakhir jam 11 pagi itu adalah bersempena Minggu Orientasi sekolah itu.

"Gotong royong ini adalah hasil kerjasama antara guru SM Intergrasi dengan JKKK masjid yang berpakat mengadakan gotong royong itu. Terima Kasih kepada semua pihak yang menjayakan gotong royong ini terutamanya pihak sekolah itu yang sudi menjadikan masjid ini antara program orientasinya," katanya.

Sementara itu, Bazlan berkata, kerjasama ini dapat diteruskan kerana ia banyak memberi maafaat kepada semua selain dianggap satu pekerjaan yang mulia dan juga boleh mengeratkan silaturrahim antara kedua-dua pihak.-oleh: Aminudin Ismail.No comments: