Halaman

18 January 2014

Iskandar tiup semangat atlet Sukma Terengganu.

Terima..seorang atlet menerima hadiah daripada Iskandar.
Teks dan gambar Aminudin Ismail.

BANDAR PERMAISURI: Kehadiran Exco Pemuda UMNO Malaysia yang juga Adun Jabi, Mohd Iskandar Jaafar merasmikan penutup Mini Kem Sukma XVII 2014 Siri 2 yang diadakan di Peladang Agro Resort Setiu, hari ini meniupkan semangat peserta kem itu untuk berusaha bersungguh-sungguh bagi memperolehi pingat dalam Kejohonan sukan.

Iskandar dalam ucapan semangatnya kepada kira-kira 170 atlet itu mahu semua atlet berusaha bersungguh-sungguh untuk mencipta kejayaan lebih cemerlang dalam Sukma XVII yang akan diadakan di Perlis nanti.

Semangat..atlet menyanyikan lagu sukan.
"Saya percaya dari segi fizikal, dari segi luaranya kita memang cukup mampu bersaing dengan atlet dari negeri lain. Saya percaya, kem ini, dalam tempoh tiga hari ini mampu untuk kalau tidak ke peringkat maksimanya sekurang-kurangnya dapat mempertingkatkan mental kita," katanya. 

Iskandar berkata, beliau mengharapkan setiap peserta membangunkan ketahanan mental supaya seiring dengan ketahanan fizikal bagi mencapai kejayaan yang lebih besar dalam Sukma nanti. 

"Kejayaan anak-anak Terengganu yang mengharumkan nama negeri dalam bidang yang keduanya ialah Sukan. Adik-adiklah yang akan mengharumkan nama negeri Terengganu. Jadi dalam tempoh tidak lama lagi kita akan menghadapi Sukma di Perlis, saya optimis kita akan jadi juara kerana kita tahu kita mampu untuk menjadi juara," katanya penuh semangat.

Menurutnya, kerajaan sudah melakukan semua perkara untuk pembangunan sukan kerana kerajaan tahu, selain bidang akademik, sukan adalah satu sumber pendapatan.

"Kita sedang menciptakan satu suasana di mana orang boleh cari makan dengan bermain sukan. Walaupun saya tidak kemana bermain sukan tetapi saya akan menjadi penyokong nombor satu sukan di negeri Terengganu," katanya.

Nasihat..Iskandar (membelakangi kamera) bersama athlet.
Iskandar juga sempat menasihati semua atlet supaya tidak meninggal solat walaupun sesibuk mana mereka berlatih atau bertanding sukan.

"Saya percaya hampir semua atlet adalah muslim, jadi kita jagalah solat kerana pada akhirnya segala usaha kerajaan sudah buat, jurulatih sudah memberi pelbagai ilmu kepada atlet, pegawai-pegawai sudah menyediakan segala-gala kemudahan, kitapun sudah berlatih bersungguh-sungguh dan kita juga kena bertawakal kepada Allah supaya sentiasa mendapat keredaanNYa," katanya.

Turut hadir pada program itu ialah, Timbalan Pengarah MSN, Ibni Amin Busu dan Pengurus Besar Peladang Agro Resort Setiu, Nik Wan Mustaffa.
Sebahagian atlet wanita yang hadir.

Atlet lelaki asyik mendengar ucapan Iskandar.


Hadiah disedikan untuk pertandingan aktiviti lasak.


Nik Muhammad (menembak)..cabar minda.

Alif Syafiq (Bowling Tenpin)...harap teruskan kem.

Nabila Yasmin...mencabar.

Elia..seronok sertai kem.

Aminurrasyid...pertama kali sertai Sukma.
Kenangan...lima atlet sempat bergambar kenangan sebelum pulang.
Sokongan..beberapa tetamu jemputan yang hadir.
Ikrar..atlet penuh semangat berikrar.
Tertarik..beberapa atlet tertarik dengan ucapan Iskandar.


 

No comments: