Halaman

13 September 2011

Rumah Terbuka Aidilfitri Ketua Pemuda UMNO Kemaman

Oleh NURUL AZIELA SABERI

Seperti tahun-tahun sebelumnya, sekali lagi Ketua Pemuda UMNO Bahagian Kemaman, Mohd. Hisham Zubir membuat rumah terbuka di kediamannya di Taman Baiduri, Geliga anjuran Pemuda UMNO Bahagian Kemaman bersama JKKK Geliga Baru.

Sekitar 3,000 orang telah berkunjung ke rumahnya dengan dijamu pelbagai hidangan seperti nasi dagang, lemang, rendang, ketupat, sate dan banyak lagi.Pengunjung juga diperdengarkan dengan lagu-lagu raya bagi menghidupkan lagi suasana Aidilfitri.

Majlis seperti ini dibuat setiap tahun bertujuan untuk mengeratkan lagi hubungan antara kepimpinan pemuda di Kemaman disamping dapat beramah mesra sesama sendiri."Tahun ini konsep rumah terbuka saya lain daripada yang tahun-tahun lepas. Hal ini kerana, setiap juadah atau hidangan disediakan mengikut 'booth' dan pengujung bebas bergerak kemana sahaja untuk memilih hindangan mereka", katanya disini kelmarin.Tambahnya lagi, beliau berhasrat untuk meraikan pemuda-pemuda UMNO Bahagian Kemaman dengan lebih meriah lagi memandangkan kerjasama dan komitmen yang diberikan selama ini tidak pernah kurang.

Lebih mengembirakannya, keahlian Pemuda UMNO Bahagian Kemaman adalah paling ramai di Malaysia begitu juga dengan keahlian Puteri UMNO bahagian.