Halaman

17 October 2011

1,468 murid Jabi, Permaisuri terima e-book

Oleh FAUZI MOHD


SERAMAI 1,468 murid tahun empat dari 33 buah sekolah di Dewan Undangan Negeri (DUN) Jabi dan Permaisuri menerima agihan e-book percuma yang disampaikan Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Said hari ini.

Dalam dua majlis berasingan, 569 e-book diagihkan kepada murid dari 13 buah sekolah di DUN Jabi bertempat di Sekolah Kebangsaan (SK) Felda Selasih, Besut.Turut hadir pada majlis itu, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Jabi, YB. Ramlan Ali dan Pengurus Besar Felda Wilayah Terengganu, Abd. Malib Abd. Rani.


Daripada jumlah itu, 16 penerima terdiri daripada murid Program Pendidikan Khas Integrasi (PPKI) dari tiga buah sekolah iaitu SK Anak Ikan, SK Jabi dan SK Tempinis.

Turut bertuah pada majlis itu, dua pasangan kembar dari SK Renek iaitu Wan Amiru Asyikin Wan Mansor dan adiknya, Wan Nur Asyikin serta Muhd. Alimi Ismail dan abangnya, Muhd. Alwi.

Sementara itu, di sebelah petangnya, Menteri Besar meneruskan acara serupa dengan menyampaikan e-book percuma kepada 899 murid dari 20 buah sekolah di DUN Permaisuri.

Majlis yang diadakan di Dewan Besar Pejabat Pelajaran Daerah Setiu itu turut dihadiri ADUN Permaisuri, YB. Abd. Halim Jusoh.

Antara sekolah terlibat, SK Kampung Fikri, SK Kuala Setiu, SK Penarek, SK Mangkok, SK Putera Jaya, SK Guntung Luar, SK Merang, SK Permaisuri, SK Lembah Bidong dan SK Saujana.Mencuri tumpuan pada majlis itu, tiga pasangan kembar dari SK Putera Jaya yang menerima e-book itu iaitu Mohd. Amir Zaimery dan Mohd. Amir; Afiq Haikal Mohd. Kamal dan Afiq Danial serta Afiq Afzan Ismail dan Afiq Afnan.

1 comment:

Cik Rose Cute said...

Untung rakyat ganu kita...hihihi