Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    5 months ago

19 October 2011

Manis FM jadi radio rasmi kerajaan

Oleh; Esah Abdullah

Radio Manis FM menjadi radio rasmi kerajaan negeri apabila proses mengambilalih stesen berkenaan oleh Lembaga Tabung Amanah Terengganu sejak tiga bulan lalu.

Menteri Besar Dato’ Seri Haji Ahmad Said, berkata sebagai langkah susulan kerajaan sedang mengubahsuai bangunan berhampiran Wisma Darul Iman untuk menempatkan stesen berkenaan menjalankan operasi.

“Kita jangka awal tahun depan stesen berkenaan boleh memulakan operasi di sini tetapi setakat ini radio berkenaan masih beroperasi di tempat asalnya iaitu Kelantan.,” katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat mingguan Exco di Wisma Darul Iman hari ini.

Beliau berkata, kawasan liputan merangkumi negeri Kelantan, Pahang, Terengganu, Selatan Thailand dan boleh juga diikuti pendengar di kawasan tengah dan selatan tanah air.

Selain itu, katanya, stesen radio merupakan satu pelaburan yang strategik dan dapat menyalurkan maklumat kerajaan secara lebih luas dan menyeluruh.Katanya, tidak banyak kerajaan negeri yang memiliki stesen radio sendiri dan kita mencuba kepada sesuatu yang boleh mendatangkan kebaikan kepada kerajaan negeri dan rakyat.

Mengenai pengambilan kakitangan baru bagi melengkapkan stesen berkenaan, Dato’ Seri Haji Ahmad akan membuat kajian teperinci mengenai keupayaan tenaga yang ada dan akan diisi jika perlu berbuat demikian.

form>