Halaman

17 October 2011

467 pelajar di DUN Kuala Berang terima e-Book

Oleh: Mastura JamaluddinSeramai 467 pelajar Tahun 4 di kawasan Dewan Uundangan Negeri (DUN) Kuala Berang menerima e-Book daripada Menteri Besar, Dato’ Seri Haji Ahmad Said, dalam satu majlis di Dewan Majlis Daerah Hulu Terengganu, petang semalam.

Pelajar berkenaan yang ditemani ibu dan bapa mereka begitu teruja apabila menerima kemudahan itu yang dibekalkan kepada mereka secara percuma.

Salah seorang pelajar, Wan Nurain Anif Afiqah Wan Nazeli, dari Sekolah Kebangsaan Tengku Ampuan Intan, berkata dia sangat gembira mendapat e-Book dan menunggu hari pembahagiannya sejak beberapa hari lalu hinggakan tidak dapat melelapkan mata.

Beliau berjanji akan menggunakan e-book yang diberikan sebaik mungkin bagi meningkatkan prestasi pembelajarannya.

Sementara itu, Menteri Besar dalam ucapannya berkata, kerajaan negeri sentiasa memertabatkan bidang pendidikan dan pembangunan modal insan kerana ingin melihat lebih ramai anak-anak Terengganu mencapai kejayaan.

Turut hadir pada majlis itu, Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri , Dato’ Tengku Putera Tengku Awang; Ahli Parlimen Hulu Terengganu, Haji Mohd Nor Othman dan Ahli Dewan Undangan Negeri Kuala Berang, YB Haji Zawawi Ismail.