Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    3 weeks ago

02 April 2012

3,000 hadir program hi-tea bersama NGO’S

Oleh : Amirullah Othman

Kira-kira 3,000 wakil Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) dari daerah Marang hadir pada majlis hi-tea di kediaman Pengerusi MPWK ParlimenMarang, merangkap Ketua Wanita Umno Bahagian Marang, To’ Puan Hajah Zaitun Mat Amin, kelmarin.

Program tersebut dirasmikan isteri Menteri Besar, To’ Puan Seri Hajah Norliza Mahmud yang juga Yang Dipertua Serikandi.

Program anjuran bersama Serikandi, Pergerakan Wanita Umno Bahagian dan Agensi Pembangunan MasyarakatNegeri Terengganu (APMT) itu bertujuan merapatkan silaturahim antara wakil pelbagai NGO yang terdapat di daerah ini.

Turut hadir pada majlis dengan moto “Jalinan Mesra Pemimpin Bersama Masyarakat” itu, Pengarah Jabatan Pembangunan Wanita, Puan Wan Asmah Wan Mohd dan To’ Puan Rosnani Ngah, isteri kepada Y.B. Dato’ Yahya Khatib Mohammad.

To’ Puan Hajah Norliza dalam ucapannya memuji program seumpamaitu kerana mampu memupuk silaturahim dan menyediakan ruang kepada golongan wanita untuk berbincang dan menjalinkan hubungan baik sesama mereka.

Beliau juga menasihatkan golongan wanita agar berhati-hati dalam membuat keputusan supaya tidak member impak yang tidak baik dalam kehidupan kerana golongan wanita membawa harapan yang cerah kepada masyarakat sebagai agen pendidik yang baik.

Beliau juga berharap kerajaan akan mengiktiraf golongan NGO’S, terutamanya wanita yang memainkan peranan penting sebagai pemangkin kerajaan.