Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    4 months ago

07 November 2012

Anak anggota Polis terima sumbanganOleh: Mohammad Ishak 

Kehidupan sebagai Orang Kelainan Upaya (OKU) memerlukan kasih sayang keluarga bagi mempastikan anak berkenaan mempunyai motivasi tinggi dalam menghadapi kehidupan seharian.

Polis Diraja Malaysia (PDRM) tidak ketinggalan mengambil perhatian berat terhadap anggota polis yang mempunyai anak OKU kerana ia turut menjadi tanggungjawab sosial untuk membantunya.

Sehubungan itu, sembilan anak anggota Polis dari daerah Besut daripada golongan OKU turut menerima bantuan kewangan dan sumbangan hamper yang disediakan oleh PDRM.

Satu majlis penyampaian bantuan dan hamper berkenaaan diadakan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Besut di Kampung Raja, dekat Jertih yang dilakukan oleh Ketua Polis Daerah,Superentendan Kamaruddin Mohd Zakaria.

Hadir sama pada majlis itu ialah pegawai kanan polis daerah serta anggota polis yang mempunyai anak OKU.

Kamaruddin berkata, pengagihan sumbangan seperti itu dilakukan setiap akhir tahun kepada anak anggota yang kurang bernasib baik kerana ia sebahagian daripada aktiviti kebajikan pasukan berkenaan.

Menurutnya, sumbangan yang diterima dari Ibu Pejabat Polis Bukit Aman itu diharap dapat membantu anak-anak anggota selain satu aktiviti sosial yang dilaksanakan oleh PDRM terhadap anggota pasukan dan keluarga.

Beliau berharap, sumbangan berkenaan walaupun tidak seberapa ia akan menjadi suntikan kepada anak-anak serta anggota keluarga terbabit.