Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    4 months ago

04 November 2012

Gimik politik Presiden Pas

Oleh: Aida Abd Rahman

Kesediaan Presiden Pas, Dato’ Seri  Abdul Hadi Awang yang sanggup menawarkan diri bertanding di mana-mana sahaja kerusi termasuk Parlimen Pekan yang disandang Perdana Menteri, Dato’ Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak hanyalah sekadar gimik politik pemimpin pembangkang itu.

Menteri Besar, Dato’ Seri Haji Ahmad Said, berkata kenyataan yang dibuat oleh pemimpin Pas itu hanya sekadar mahu menarik perhatian umum apatah lagi ketika musim Pilihan Raya Umum semakin hampir tidak lama lagi.

“Itu gimik politik dia sahaja. Gimik politik dia kalau parti arah dia akan buat. Dia sebagai presiden partikan. Kalau apa yang dia hendak, `saya hendak bertanding’..kalau tidak boleh, tidak bolehlah. Ini gimik ..sahaja.

 “Tidak payah layanlah..memang tidak betul ..Dia tahu dah (kesan tindakan itu) ..(sengaja) hendak `cari mati?’. Semua itu gimik..sekadar `buat lawa' ,” kata beliau selepas majlis Rumah Terbuka Deepavali 2012 di Dewan Tunku Abdul Rahman, Kuala Terengganu, malam tadi.

Menteri Besar mengulas demikian ketika ditanya mengenai laporan media semalam mengenai tindakan Presiden Pas yang bersedia menurut kehendak parti supaya beliau bertanding di mana-mana kerusi termasuk Parlimen Pekan pada PRU ke-13 nanti.

Dato' Seri Haji Ahmad dalam ucapan di majlis berkenaan sebelum itu meminta semua masyarakat India mengekalkan perpaduan dan keharmonian serta menolak anasir tidak sihat yang boleh meruntuhkan keamanan serta pembangunan yang sedang dikecapi kini.

Beliau turut menyeru masyarakat India supaya terus memberi sokongan tidak berbelah-bahagi kepada kerajaan negeri dan Pusat, serta menyokong kepimpinan Barisan Nasional.