Halaman

18 September 2013

Lebih 60,000 buku sempena `The Amazing Book Sale'

Oleh: Aida Abd Rahman

Lebih 60,000 unit buku akan dipamer dan dijual kepada orang ramai sempena `The Amazing Book Sale’ di Lobi Perbadanan Perpustakaan Awam Terengganu (PPAT), Padang Hiliran, Kuala Terengganu bermula  25 hingga 29 September ini.

Jualan buku yang bermula 9 pagi hingga 9 malam akan memasarkan pelbagai jenis bahan bacaan Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu untuk pelbagai peringkat umur dari peringkat pra sekolah hingga profesional dengan harga yang terendah dalam pasaran.


Pengarah PPAT, Dato’ Hajah Nor Akmal Abdul Fatah, berkata potongan harga yang ditawarkan kepada pelanggan sepanjang program itu bermula daripada 40 hingga 90 peratus dan sukar diperolehi di premis jualan yang lain.

 “Pelbagai bahan bacaan menarik disediakan termasuk buku masakan, buku kanak-kanak dan remaja, pengetahuan am dan novel kepada orang ramai sempena penganjuran julung kali itu.

 “Bukan sahaja buku tempatan, malah buku dari luar negara juga turut ditawarkan dengan harga jauh lebih rendah berbanding biasa dan orang ramai sewajarnya memanfaatkan peluang itu dengan sebaik-baiknya untuk memupuk budaya membaca di kalangan ahli keluarga,” katanya.

 

No comments: