Halaman

17 September 2013

MB hadir majlis kenduri kahwin anak bekas ADUN Jabi


Dato'Ahmad Said bersama Nawi Mohamad di majlis kenduri kahwin anak Ramlan Ali (Bekas ADUN Jabi)

Oleh: Mohammad Ishak 

Biarpun berstatus bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) namun kemeriahan dan sambutan daripada orang ramai tetap meriah bagi majlis perkahwinan anak sulung Ramlan Ali dan pasangan isterinya, Zaipah Hussin semalam.

Majlis itu bertambah seri dan meriah apabila Menteri Besar, YAB Dato’ Seri Ahmad Said dan isteri turut mengunjungi rumah Ramlan yang juga bekas ADUN Jabi di Kampung Tanah Merah, dekat Jertih.

Selain Ahmad turut hadir ialah Ahli Exco Kerajaan Negeri, Nawi Mohamad, ADUN Jabi, Mohd Iskandar
Jaafar dan pegawai kanan kerajaan daerah Besut dan Setiu.

Ramlan yang lebih mesra dengan panggilan “Chegu Lan” bersama iteri tetap berpengaruh dan mempunyai ramai penyokong biarpun sudah tidak menjadi wakil rakyat kawasan berkenaan.

Kehadiran ramai pemimpin termasuk bekas ADUN dan pemimpin sekarang membuktikan semangat setiakawan di kalangan pemimpin Terengganu tetap teguh dan utuh walapun ada di antara mereka sudah tiada tempat dalam kepemimpinan sekarang.

Ramlan amat gembira dengan kehadiran orang ramai terutama rakan seperjuangan dalam UMNO dan Barisan Nasional (BN) pada majlis perkawinan anak sulung beliau.

Beliau mengucapkan terima kasih kepada semua yang dapat hadir memeriahkan majlis berkenaan sambil menghargai kesudian tetamu jemputan khususnya penduduk di DUN Jabi.


No comments: