Halaman

17 September 2013

Pameran Hari Malaysia di PPAT

Oleh: Suriati Ali 

Kemeriahan sambutan Hari Malaysia ke-50 dirayakan rakyat di seluruh negara dengan pelbagai program bagi membangkitkan semangat patriotisme di kalangan masyarakat.

 Di Terengganu, lebih 30,000 masyarakat tempatan dijangka hadir mengunjungi pameran sempena sambutan itu yang diadakan di ruang legar Perpustakaan Awam Negeri Terengganu (PPAT), Jalan Hiliran, Kuala Terengganu.

 Pameran anjuran kerajaan negeri dengan kerjasama PPAT itu diadakan selama sebulan dan berakhir 16 Oktober itu mempamerkan pelbagai kisah menarik, suka duka perjuangan wira negara..

Pengerusi Jawantankuasa Sains & Teknologi, Alam Sekitar, Tenaga, Teknologi Hijau dan Air Negeri, Dato’ Haji Ahmad Razif Abd Rahman, berkata sambutan dan pameran itu diadakan serentak di seluruh negara sebagai tanda penghargaan terhadap wira-wira negara yang banyak mencurahkan keringat demi memastikan kesejahteraan tanah air.

 "Kita juga pamerkan sejarah berhubung pencapaian dan kemajuan negeri ini sejak merdeka. "Jika mendapat sambutan, kemungkinan pameran ini kita akan teruskan pada masa akan datang," katanya yang juga memerangkap Pengerusi Jawatankuasa Sambutan Jubli Emas Malaysia Negeri Terengganu.

 

No comments: