Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    2 months ago

03 November 2013

MBKT tubuh pasukan khas

Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) menubuhkan pasukan tindakan khas bagi menghadapi kemungkinan banjir di negeri ini.

Pengarah Jabatan Perkhidmatan Perbandaran MBKT, Encik Ghani Idris berkata pasukan tersebut akan mengawasi kejadian pokok tumbang, longkang tersumbat dan sebagainya.

"Kita telah meletakkan pasukan dalam keadaan bersiap sedia untuk menghadapi bencana alam itu yang dijangka berlaku pertengahan November ini," katanya.

Encik Ghani berkata sebagai langkah awal, tindakan membaik pulih jalan-jalan berlubang telah dilakukan bagi mengelak kemalangan semasa banjir.

“MBKT akan membuka bilik gerakan banjir di Kelab Eksekutif MBKT di Batu Buruk, tahun ini, sebagaimana dilakukan tahun-tahun lepas.

 “Justeru, pihak kami mengingatkan orang ramai terutamnya yang tinggal di kawasan mudah dinaiki air, supaya waspada ketika musim tengkujuh,” katanya.