Halaman

10 February 2014

59 sekolah sertai sukan MSSKTU di Gong Badak.

Semangat..seorang peserta membaca ikrar kejohanan.
Oleh: Aminudin Ismail. 

SERAMAI 1,122 peserta mewakili 18 buah sekolah menengah (SM) dan 41 buah sekolah rendah menyertai Kejohanan Balapan dan Padang Majlis Sukan Sekolah-Sekolah Kuala Terengganu Utara (KTU) yang diadakan di Trek Latihan Gong Badak, Kuala Terengganu, selama empat hari bermula semalam.

Pengurus Kejohanan, Zuriman Abdul Rahman berkata, sebanyak enam kategori sukan dipertandingkan iaitu lelaki bawah 12 tahun, 15 dan 18 serta wanita bawah 12, 15 dan 18 tahun.

Zuriman...sukan kali ke 45.
"Sukan ini diadakan bertujuan bagi mencungkil bakat bagi mewakili KTU dalam kejohanan sukan peringkat Majlis Sukan Sekolah-Sekolah Terengganu (MSST) yang akan diadakan nanti," katanya. 

Kejohanan sukan itu dirasmikan oleh Ahli Dewan Undangan (Adun) Batu Rakit, Bazlan Abdul Rahman,pagi tadi. Dalam ucapannya, Bazlan mengharapkan KTU akan menjadi juara pada kejohanan sukan MSST nanti dan beliau akan memberi imbuhan sekiranya berjaya.

Katanya, melalui sukan, atlit boleh mempromosikan negeri Terengganu di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

"Hari ini dengan semangat Terengganu Nelang, kita telah berjaya melahirkan ramai atlit berkelibar terutamanya pelumba basikal. Dan dalam Sukma, kita beberapa kali menjadi juara, kita harap ianya akan berterusan pada masa hadapan." katanya.
Bazlan menyampaikan hadiah kepada wakil pemenang perbarisan.

SM Teknik berbaris masuk.

Antara jemputan yang hadir

Antara pasukan yang menyertai kejohanan.
Bazlan (dua kiri) sedang melihat perbarisan.

Antara guru yang bertugas.
SMK Jeram dengan aksi tersendiri.

Dengar..peserta mendengan ucapan Bazlan.

Band Sesma dahului perbarisan.

 

No comments: