Halaman

13 February 2014

Murid lumpuh antara penerima e-book di DUN Kuala Besut


YBM Tengku Zaihan menyerahkan e-book kepada murid lumpuh Azli 

Oleh: Mohammad Ishak 

Murid lumpuh adalah antara 636 penerima e-book di Kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Kuala Besut pada majlis peengagihan yang berlangsung di Sekolah Menengah Kebangsaan Kuala Besut, petang semalam.

Azli Mohd Afendi, 11, dari Sekolah Kebangsaan Alur Peroi,Kuala Besut yang ditemani ibunya, Azizah Mohd, 55, dengan menolak kerusi roda menjadi tetamu istimewa penerima pada majlis berkenaan.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kuala Besut, Tengku Zaihan Che Ku Abdul Rahman, merasmikan majlis serta menyampaikan pengagihan kepada murid yang terpilih menerima skim berkenaan. Hadir sama Pegawai Pendidikan Daerah Besut, Ab Halim Hassan.

Azli yang diserang demam panas menyebabkan lumpuh adalah antara murid berpotensi di sekolahnya untuk UPSR tahun ini gembira menerima e-book berkenaan.

Katanya, dia akan memanfaatkan kemudahan ICT itu untuk pembelajaran dan tidak akan menyalahgunakan e-book untuk aktiviti tidak berfaedah.

“Sebenarnya saya sudah lama bercita-cita untuk mendapatkan e-book dan baru sekarang tiba giliran saya mendapatnya,” katanya ketika ditemui.

Malah, ibunya, Azizah Mohd,55,turut berkongsi kegembiran kerana anaknya mendapat e-book mengucapkan terima kasih kepada Kerajaan Negeri Terengganu yang meneruskan pengagihan e-book kepada murid di negeri ini.


No comments: