Halaman

10 February 2014

Benderam moden kini di pasaran.

TERIMA...Pengerusi Lembaga Pengarah Yayasan Pembangunan Usahawan (YPU) Negeri Terengganu, Dato' Sabri Mohd Nor menyampaikan pembungkusan baru produk kuih benderam kepada usahawan wanita, Zalida Othman pada satu majlis yang diadakan di perkarangan rumah usahawan itu di Kampung Calok Kedai, Setiu hari ini.

Zalida yang mengusahakan kuih benderam sejak tiga tahun lalu dengan bantuan Risda itu menerima bantuan YPU untuk mengadakan satu pembungkusan baru produk benderamnya supaya ia kelihatan lebih menarik dan dapat di pasarkan ke pasaran lebih luas.

Dato' Sabri yang juga Adun Langkap itu, berkata sebelum ini pengusaha benderamg itu belum dikenali ramai kerana pembungkusannya kurang menarik tetapi dengan usaha yang dilakukan YPU, ia memberi satu pembaharuan kepada produk keluaran Zalida itu.
Kuih benderang.

"Satu suntikan baru kepada cara pembungkusan benderam ini dan ianya dijangka dapat menarik perhatian ramai untuk membelinya dan hasilnya pengeluaran benderam ini semakin meningkat. 

"Dan YPU akan sentiasa membantu darisegi pinjaman geran sehingga RM5 ribu dan geran itu ditanggung sebanyak 70 peratus dan 30 peratus akan ditanggung pengusaha. Selain itu YPU akan sentiasa memberi khidmat nasihat kepada Zalida," katanya.

Turut hadir ialah Eksekutif YPU,Razali Adis (kanan) dan Pegawai Risda Daerah Setiu, Zulkiflee Salleh (kiri) serta beberapa pegawai dari YPU dan Risda.- Aminudin Ismail
Sabri mencuba mengoreng benderang.

Wartawan bersiap menanyakan Sabri

Zalida ketika diajukan soalan daripada wartawan.
Sabri menjawab soalan daripada seorang wartawan.

 

No comments: