Halaman

12 February 2014

ADUN Kuala Besut Tengku Zaihan sumbang kerusi roda elektrik kepada pesakit


Kegembiraan jelas terukir kepada Noraini selepas menerima kerusi roda dari ADUN Kuala Besut

Oleh: Mohammad Ishak 

Hasrat seorang surirumah untuk mendapatkan kemudahan kerusi roda bagi memudahkan beliau bergerak di dalam rumah akhir menjadi kenyataan.

Noraini Mohd.35, dari Kampung Seri Kemunting,Kuala Besut, yang lumpuh selepas terbabit dalam kemalangan tiga tahun lalu semalam menerima sebuah kerusi roda elektrik.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN Kuala Besut,Tengku Zaihan Che Ku Abd Rahman, yang dimaklumkan mengenai nasib malang menimpa wanita itu  bertindak ,menyumbangkan kerusi berkenaan di rumahnya semalam.

Noraini yang terkejut dengan kehadiran ADUN berkenaan tidak menyangka pemimpin itu datang sendiri ke rumahnya untuk menyerahkan kerusi roda.

“Saya mengucapkan berbanyak terima kasih kepada Ahli Yang Berhormat kerana prihatin dengan masalah rakyat termasuk diri saya,” katanya.

Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Kampung Seri Kemunting, yang mengesan masalah penduduk setempat kemudian mengemukakan masalah dihadapi Noraini kepada pejabat ADUN Kuala Besut.

Tengku Zaihan berkata, beliau menghargai tanggungjawab yang dilakukan oleh JKKK kampung terbabit kerana memaklumkan kepadanya mengenai masalah penduduk untuk diambil tindakan.


No comments: