Halaman

20 April 2012

Temui `Teganu Kita' setiap Khamis di TV3

Oleh: Aida Abd Rahman

Teganu Kita - Rancangan terbaru terbitan TV3 memaparkan segalanya yang menarik, mempesonakan dan mengujakan terdapat di bumi Darul Iman negeri pimpinan Menteri Besar, Dato' Seri Haji Ahmad Said, bersiaran setiap Khamis, mulai 19 April.

Rancangan 20 episod berdurasi 30 minit yang bermula jam 6 petang terbahagi kepada pelbagai segmen dan topik istimewa mencakupi focus, santai, inspirasi/kejayaan dan diari yang melibatkan tiga perkataan loghat Terengganu.

Setiausaha Akhbar Menteri Besar Terengganu, Encik Rosli Zakaria, berkata program pertama seumpamanya itu menerusi kolaborasi Kerajaan Terengganu dengan rangkaian anak syarikat Media Prima Berhad merealisasikan hasrat bagi mengetengahkan dan menerokai keunikan negeri Terengganu.


Malah,program itu turut menyingkap kejayaan anak Terengganu di persada tempatan dan antarabangsa dalam pelbagai bidang termasuk sukan dan pendidikan selain kekayaan tradisi dan warisan alam semula jadi negeri yang terkenal sebagai `negeri cantik budaya menarik’.

Katanya, pengambaran dijalankan di lokasi menarik dan menjadi tumpuan di seluruh Terengganu dengan gabungan tiga penyampai, Nik Suryani Megat Deraman, Khairul Irwan Rosli (Ikhwan Hotfm) dan Engku Azmin Engku Zaini.


No comments: