Halaman

07 August 2013

Ibu Allahyarham ASP Zulkifli Mamat dapat rumah baru


Walaupun dapat rumah baru tetapi Khadijah tetap merinduni ASP Zulkifli.

 Oleh: Mohammad Ishak 

“Walaupun dapat rumah baru tetapi tidak boleh ditebus ganti dengan kehilangan anak tersayang,” kata Khadijah Ismail, 64, ibu kepada arwah Wira Negara Zulkifli Mamat yang terkorban dalam serangan pengganas di Lahad Datu, Sabah Mac lalu.

Khadijah, berhari raya pertama kali tanpa kehadiran Allahyrahman tetap merasai kehilangan anak lelaki yang mati terkorban dalam usahanya mempertahankan negara daripada diceroboh musuh.

Bagaimanpun, beliau mengucapkan penghargaan terima kasih kepada Kerajaan Negeri yang meluluskan peruntukan membaikpulih rumahnya sebelum ini dalam keadaan yang uzur.

Katanya, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota Putera,Mohd Mahdi Musa melalui Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Kampung Kubang Ikan berusaha membaikpulih rumah berkenaan yang kini lebih selesa.

“Tahun ini mak cik berhari raya di rumah yang lebih selesa dan tidak lagi dalam keadaan daif seperti yang dihadapi sebelum ini,” katanya.

Namun,katanya, hati dan perasang tetap teringat dan terkenang-kenang kepada Allahyarham Zulkifli, kerena pada kebiasaanya pada setiap kali menjelang raya arwah pulang bersama isteri dan dua anak berhari raya bersama keluarga.

Menurutnya, arwah juga selalu membawa pulang ole-ole untuk mak cik dan adik beradik yang lain setiap kali pulang berhari raya.


No comments: