Halaman

08 August 2013

Pengunjung menikmati pelbagai juadah di Kediaman Seri Iman

Oleh: Suriati Ali 

Lebih 15 juadah disediakan untuk tetamu di majlis rumah terbuka Aidilfitri Menteri Besar Dato’ Seri Haji Ahmad Said dan isteri To’ Puan Seri Hajah Norliza, di Kediaman Seri Iman, Batu Burok, Kuala Terengganu, pagi ini.

 Nasi dagang, nasi minyak, sate, laksa Terengganu, ketupat pulut, rojak kateh, asam gumpal tapai, lemang, dan pelbagai kuih muih termasuk ais krim antara menu wajib yang dihidangkan untuk tetamu pelbagai golongan, termasuk yang tinggal di perantauan.

 Para tetamu kelihatan gembira kerana mereka bukan saja berpeluang menikmati pelbagai hidangan lazat malah dapat bersalaman dan bersua muka dengan pemimpin berjiwa rakyat itu sambil dihiburkan dengan alunan lagu-lagu hari raya yang mengasyikkan.

Menteri Besar bersama isteri dan anak-anak berpakaian sedondon tidak menang tangan melayan para tetamu yang berduyun-duyun mengunjungi kediaman beliau sejak dari pagi hingga petang.

Ahli-Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri, para pembesar negeri, wakil-wakil rakyat, ketua-ketua jabatan dan pemimpin Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) turut hadir bagi memeriahkan majlis rumah terbuka tersebut yang diadakan dari jam 10.30 pagi hingga 3 petang.

 Sebelum itu, Menteri Besar dan isteri engiringi Sultan Terengganu, Sultan Mizan Zainal Abidin, menunaikan solat sunat Aidilfitri di Masjid Abidin, Kuala Terengganu.

 

No comments: