Halaman

03 March 2014

Ketua Polis Negeri sampai watikah SMK Sungai Tong.

Jamshah ketika berucap merasmikan majlis.
Oleh: Aminudin Ismail. 

SERAMAI 80 pelajar SMK Sungai Tong menerima watikah perlantikan sebagai Pengawas, Pembimbing Rakan Sebaya (PRS), Pengawas Pusat Sumber (PSS) dan Ketua Kelas dalam pada Majlis Penyampaian Watikah Pelantikan Pemimpin Muda dan Pelancaran Sifar Masalah Disiplin SMK Sungai Tong, Setiu di dewan sekolah itu, hari ini.

Majlis yang bertujuan untuk mengistiharkan perlantikan badan itu dirasmikan oleh Ketua Polis Terengganu, Dato’ Jamshah Mustafa.

Pelbagai acara diadakan sempena majlis itu antaranya ialah pemeriksaan perbarisan anggota kadet Polis sekolah, gimik perasmian, Watikah Kuasa Merotan, Watikan Perlantikan, Bacaan ikrar oleh pelajar, ucapan dan Penyampaian Cenderahati.

KP negeri sedang bersiap untuk tandatangan.
Jamshah dalam ucapanya mahu semua pelajar perlu sentiasa menjaga disiplin, berbudi bahasa dan kuat pegangan agama. Beliau juga mahu pelajar menyertai aktiviti kokurikulum supaya mudah untuk mendapat pekerjaan apabila tamat belajar kelak.

Selain itu, Jamshah juga mengingat pelajar supaya jangan merokok kerana ia boleh membawa kepada menagih dadah serta beberapa masalah yang lebih besar yang lain.

Dalam pada itu, Pengetua SMK Sungai Tong, Mohd Zamli Muda, dalam ucapannya mahu kehadiran Ketua Polis Terengganu ke sekolah itu akan meyuntik semangat pelajar yang menerima watikah supaya lebih bersungguh-sungguh dalam menjalankan tugas.

Manakala, katanya, semua pelajar perlu sentiasa menjaga disiplin supaya sekolah dapat melahirkan pelajar yang cemerlang dalam semua bidang.
Beberapa pegawai Polis menyambut ketibaan Jamshah.

Ketua Pelajar membaca ikrar taat setia.

Sebahagian pelajar yang menerima watikah.

Antara pegawai Polis yang hadir


Jamshah menyampaikan perlantikan watikah.
Jamshah sempat bergurau dengan seorang pengawas.
Seorang pelajar memberitahu sesuatu kepada Jamshah.

Seorang pengawas menerima watikah.

Ketua Polis Setiu menerima cenderahati dari Zamli.

Cikgu Nasha...guru disiplin.

Wakil PPD Setiu menerima cenderahati.

Pelajar sedang mendengar ucapan KP negeri.

Kadet Polis SMK Sungai Tong.

Seorang guru menerima surat perlantikan.

Antara guru yang hadir.

 

No comments: