Halaman

02 March 2014

KOKANUN juara petanque Angkasa Zon Kuala Terengganu.

Shamsuddin menyampaikan hadiah kepada pemenang.

Oleh: Aminudin Ismail. 

LAPAN pasukan bertanding dalam Kejohanan Petanque ANGKASA Zon Kuala Terengganu Kategori Dewasa yang diadakan di padang SMK Komplek Mengabang Telipot, semalam.

Dalam pertandingan itu pasukan petanque lelaki Koperasi Kokanun menjadi johan manakala naib johan disandang Koperasi Muamalat manakala bahagian wanita pula di menangi pasukan Koperasi Muamalat menewaskan Koperasi Guru.

Antara pasukan yang bertandinga ialah Koperasi Guru, Koperasi Muamalat, Koperasi Stemza, Koperasi Kokanun dan Koperasi KMT.

Urusetia pertandingan, Shamsuddin Ismail berkata, kejohanan kali ini menampakan peningkatan dimana setiap pasukan yang bertanding menunjukan skil dan kemahiran yang baik.

Shamsuddin...dapat sambutan.
"Sambutan terhadap permainan petanque ini semakin mengalakan di seluruh negeri. Jika dahulu hanya daerah Dungun dan Kemaman sahaja yang aktif kerana mereka ada persatuan dan melahirkan ramai pemain berbakat.

"Tetapi kini beberapa daerah lainpun sudah ada pasukan masing-masing seperti di Besut dan Hulu Terengganu dan saya mengharapkan bukan hanya di daerah Dungun sahaja permainan ini dapat dikembangkan di semua daerah di negeri ini," katanya.

Menurutnya, pada tahun ini pertandingan petanque Angkasa peringkat negeri akan diadakan di Dungun pada 8hb ini, jadi hari ini kita akan pilih dua pasukan yang akan bertanding di peringkat negeri itu nanti dan seterusnya akan mewakili negeri ke peringkat kebangsaan," katanya.

 

No comments: