Halaman

05 March 2014

PAS AKHIRNYA AKUI FAEDAH DAN MANFAAT MB KE ANTARTIKA

 Akhirnya, Ahli Parlimen Pas Kuala Terengganu, Dato’ Raja Kamarul Bahrin Shah Bin Raja Ahmad, mengiktiraf pemergian Menteri Besar Terengganu, Dato’ Seri Haji Ahmad Said ke Antartika  penting di sudut menimba ilmu dan kefahaman mengenai perubahan cuaca global dan kaitannya dengan kutub itu.

 Sewaktu sidang akhbar oleh Pas Perhubungan Negeri di Pejabat parti berkenaan di Jalan Sultan Omar pagi semalam, beliau berkata, Menteri Besar yang pergi ke Antartika dan telah mendalami serta berdamping dengan penyelidik sains di sana “harap dapat memberi suatu panduan ke arah pembangunan negeri dengan lebih baik.”

Kata-kata yang diucapkan oleh Ahli Parlimen Kuala Terengganu itu jelas memperakui akan betapa pentingnya pemergiaan Menteri Besar Terengganu ke Antartika, berbanding sebelum ini beliau berpendapat tidak perlu Menteri Besar yang bukan ahli sains ke Antartika untuk kaji alam sekitar atau pemanasan global.

Turut hadir dalam sidang akhbar itu ialah Setiausaha Badan Perhubungan Pas Terengganu, Yahya Ali. Wartawan Sinar Harian dan Utusan Malaysia Terengganu yang hadir ke sidang akhbar berkenaan.
  Yahya berkata, pihaknya terlupa atau tidak menyedari bahawa semalam adalah hari cuti umum di Terengganu dan sebab itulah meneruskan program sidang akhbar berkenaan.


No comments: