Halaman

03 March 2014

Tahniah pasukan Bolajaring B12 Hulu Terengganu.

Shafruddin...perlawanan sengit.
Oleh: Aminudin Ismail.

KETUA Pegawai Pendidikan Hulu Terengganu, Shafruddin Ali mengucapkan tahniah dan syabas kepada pasukan bawah 12 tahun (B12) bolajaring daerah Hulu Terengganu kerana berjaya menjuarai kategori itu dalam Kejohanan Bolajaring MSST di SM Komplek Mengabang Telipot, kelmarin.

Shafruddin berkata, sekalipun hanya dilatih oleh guru-guru yang tidak terlatih dalam sukan itu tetapi pasukan bawah 12 tahun itu berjaya mempamirkan permainan yang baik sehingga mampu menjadi juara.

"Tahniahlah saya ucapakan kepada semua pemain dan guru-guru yang terbabit dengan pasukan itu kerana memenangi perlawanan akhir menewaskan daerah Setiu dalam satu perlawanan sengit iaitu dengan keputusan 25-24.

"Kita dilatih oleh guru-guru biasa yang tidak ada sijil tetapi mempunyai komitmen yang sangat tinggi berbanding pasukan Setiu yang dilatih jurulatih negeri.

"Bagaimanapun, dengan kesungguhan dan komitmen mereka, pasukan dari Hulu Terengganu ini muncul sebagai johan buat kali pertama. Sebelum ini kita hanya sebagai naib johan pada 2009 dan 2011," katanya. 

Shafruddin mengharapkan pemain yang terpilih mewakili negeri nanti dapat menunjukan permainan yang bermutu bagi membantu pasukan negeri menang dalam kejohanan peringkat kebangsaan nanti.
Pasukan B12 Hulu Terengganu.

 

No comments: