Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    3 weeks ago

06 June 2011

UKOM anjur Forum Rakyat

Oleh: Azwa Shamsuddin (pelatih UPM)

Orang ramai terutama penduduk sekitar Kuala Terengganu dijemput menghadiri Forum Rakyat yang akan diadakan di Kampung Tok Jiring, Kuala Terengganu, kira-kira jam 9 malam pada 17 Jun ini.

Forum itu dijangka membincangkan tajuk 1 Malaysia, Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan serta Merakyatkan Pentadbiran dan Pembangunan Negeri Terengganu.

Ahli-ahli panel yang hadir terdiri daripada Ahli Dewan Undangan Negeri Kawasan Tepoh, YB Ustaz Muhammad Ramli Nuh; penceramah bebas, Haji Ruslan Kassim; Pengarah Unit Komunikasi Negeri (Ukom), Haji Shamsuddin Sulong dan Pegawai Agama Pejabat Menteri Besar Terengganu, Ustaz Kamalrudin Omar.

Timbalan Pengarah Ukom, Encik Ruslan Abdul Rahman, berkata kira-kira 1,000 penduduk dijangka menghadiri forum itu yang dianjurkan bersama Jawatankuasa Peti Undi Kampung Tok Jiring.

“Kita akan menayangkan beberapa rakaman video tentang hala tuju kerajaan negeri di samping siri pembohongan yang dilakukan oleh pemimpin pembangkang,” katanya.

Orang ramai yang hadir diberi peluang untuk mengemukakan pertanyaan kepada ahli panel yang hadir. Soalan yang diajukan dijawab secara bergilir-gilir.

Encik Ruslan berkata, forum sama akan diteruskan secara bersiri di beberapa daerah dan kawasan Parlimen lain mengikut jadual yang ditetapkan.