Halaman

10 September 2013

Gangguan bekalan air di Marang

Oleh: Suriati Ali

Kira-kira 20,000 akaun pengguna Syarikat Air Terengganu (Satu), di Marang akan mengalami gangguan bekalan air disebabkan kerja-kerja penyelenggaraan sistem pam di Loji Air Rawatan Kepong 2, esok (11 September).

 Ketua Pegawai Eksekutif Satu , Haji Husain Embong, berkata erja-kerja bagi meningkatkan kecekapan bekalan air itu akan akan menyebabkan sumber air ke tangki perkhidmatan Satu di Bukit Kor, Marang akan diberhentikan penyalurannya buat sementara waktu bagi memberi laluan kerja-kerja penyelanggaraan ini.

"Ini menyebabkan 22 lokasi di Marang akan menerima tekanan air yang rendah dan sebahagian lagi akan terputus bekalan.

Antara kawasan yang terlibat dalam tempoh gangguan bermula jam 4 petang hinggan 12 tengah malam, pada tarikh itu adalah, Taman Medan Jaya; Kampung (Kg) Rusila; Kg Kijing, Kg Bukit Mawi; Bandar Marang; Kg Seberang Marang dan Kg Gong Chempedak.

 Lokasi lain, Kg Bantangan; Kg Bukit Gasing; Kg Rhu Muda; Penjara Marang; Kg Bukit Kecil; Merchang; Kg Serating; Kg Gong Beris; Kg Alor Ketitir; Kg Alur Tuman; Felda Rantau Abang; Kg Undang dan Jalan Bukit Kor

 “Pengguna di kawasan terlibat dinasihatkan menyimpan air yang mencukupi sebelum gangguan bekalan air berlaku,” katanya dalam satu kenyataan
No comments: