Halaman

13 September 2013

SKPJ jangka 10 murid dapat 5A

Teks dan gambar: Aminudin Ismail.

TEKUN..sebahagian murid tahun enam Sekolah Kebangsaan Putera Jaya (SKPJ), Setiu tekun menjawab soalan peperiksaan UPSR di hari terakhir peperiksaan itu, di dewan SKPJ, semalam.

Guru Besarnya, Zainudin Dollah, berkata sekurang-kurangnya 10 murid dijangkakan akan mendapat keputusan 5A daripada 66 calon yang mengambil ujian itu.

“Selepas tiga hari menduduki peperiksaan itu, kebanyakan murid-murid berpuashati dengan jawapan yang mereka berikan dan kita menjangkakan 10 murid atau lebih akan mendapat keputusan 5A tahun ini,” katanya.

Seorang ibu menerima duit Kwapm anaknya.
Sementara itu, semalam juga, seramai empat murid tahun satu sekolah itu menerima duit E-Kasih dan 15 orang menerima duit Kumpulan Wang Amanah Pelajar Miskin (Kwapm) yang diagihkan kepada ibu bapa masing-masing di sekolah itu.

Seorang bapa, Nordin Chik berkata, beliau terterima kasih kepada kerajaan kerana menubuhkan kumpulan wang itu kerana ia banyak membantu golongan berpendapatan rendah meringankan beban untuk menanggung persekolahan anak-anak.

Duit E-Kasih dan Kwapm banyak membantu anak-anak yang ibu bapa mereka kurang berkemampuan. Bantuan tahunan itu sebanyak RM450 dan RM200 itu dapat membeli pelbagai keperluan persekolahan anak-anak,” katanya.

 

No comments: