Halaman

09 September 2013

Pandu Puteri cari dana untuk bina rumah persatuan

Oleh; Esah Abdullah 

Persatuan Pandu Puteri Malaysia Cawangan Terengganu (PPPMCT) sedang berusaha mencari dana untuk membina rumah persatuan untuk dijadikan pusat aktiviti persatuan di negeri ini.


Yang Dipertua PPPMCT, Tengku Datin Seri Ramlah Azizah Sultan Ismail berkata, kerajaan negeri telah menganugerahkan sebidang tanah kepada persatuan di mukim Losong berhampiran Taman Tamadun Islam (TTI) Pulau Wan Man.

“Kita juga ada membuat permohonan kepada kerajaan negeri untuk mendapatkan peruntukan membina rumah persatuan,” katanya di majlis Hari Raya Aidil Fitri PPPMCT di Hotel Tabung Haji, Gong Badak, Kuala Nerus.

Katanya, persatuan berhasrat untuk membina rumah persatuan dalam masa terdekat bagi melancarkan perjalanan aktiviti persatuan yang diadakan sepanjang tahun.

“Sebelum ini aktiviti persatuan diadakan mengikut kesesuaian program, sama ada di dewan sekolah, di kem atau di tempat terbuka sebaliknya jika ada rumah persatuan tentu lebih menjimatkan perbelanjaan ,” katanya.

Pada majlis itu PPPMCT meraikan 6o pelajar yatim dan miskin daripada 15 buah sekolah rendah dan menengah dalam daerah Kuala Terengganu, Marang, Setiu dan Hulu Terengganu.

Katanya, walau pun persatuan merupakan sebuah badan Ngo namun berusaha untuk memberi sumbangan kepada golongan yang kurang bernasib baik.
 

No comments: