Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    3 weeks ago

21 March 2011

Semua program hiburan dibatal sepanjang tempoh berkabung

Oleh: Suriati AliKerajaan Terengganu mengarahkan semua program dan aktiviti berbentuk hiburan di seluruh negeri dibatalkan berkuatkuasa serta merta bagi menghormati kemangkatan Almarhumah bonda Yang di-Pertuan Agong, Yang Maha Mulia Tengku Bariah Almarhum Sultan Hisahmuddin Alam Shah al-Haj, awal pagi tadi.

Berikutan itu juga, Timbalan Setiausaha Kerajaan Negeri (Pengurusan) Dato’ Wan Ahamad Wan Muda, berkata semua jabatan dan agensi kerajaan serta swasta di negeri ini diarah mengibarkan bendera negeri Terengganu separuh tiang sebagai tanda berkabung.

Beliau bagaimanapun tidak menyatakan tempoh berkabung kerana ia akan dibincangkan petang ini dan pengumuman mengenainya akan dilakukan kemudian.

Sementara itu, Duli Yang Maha Mulia Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin yang turut diiringi Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tuanku Nur Zahirah serta dua anakanda, tiba di Lapangan Terbang Sultan Mahmud (LTSM), Kuala Terengganu jam 11.20 pagi ini bagi menyambut ketibaan jenazah Almarhumah.

Kira-kira setengah kemudian jenazah Almarhumah selamat tiba di LTSM dengan pesawat Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), sebelum dibawa ke Istana Maziah menggunakan van jenazah.Jenazah dijadualkan dimakamkan di Makam Diraja Masjid al-Muktafibillah Ladang, Kuala Terengganu jam 3.00 petang ini.