Halaman

26 August 2013

Pegawai kerajaan, ahli politik memeriahkan sambutan hari raya Ukom

Oleh: Aida Abd Rahman

Sambutan Majlis Hari Raya Aidilfitri Unit Komunikasi Negeri (Ukom) bukan sahaja dimeriahkan dengan kehadiran ramai pegawai dan kakitangan kerajaan, malah pemimpin masyarakat dan ahli politik tempatan turut meluangkan masa ke majlis tahunan itu.

Majlis yang bermula jam 10 pagi dan berakhir kira-kira jam empat jam kemudian dihadiri Yang Dipertua Dewan Undangan Negeri (DUN), Haji Mohd Zubir Embong dan Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri, Dato’ Ahmad Razif Abd Rahman (Adun Seberang Takir) serta YB A Latif Awang (Adun Pengkalan Berangan).


Turut hadir, Adun Jabi, YB Iskandar Jaafar, Pengarah Agensi Pembangunan Masyarakat Negeri Terengganu, Haji Roshali Taha; Ketua Pemuda Umno Bahagian Kuala Terengganu, Encik Badrul Hisham Zaki dan Ketua Pegawai Eksekutif Tahun Melawat Terengganu 2013, Encik Ahmad Fathil Abd Ghani.

Pengarah Ukom, Haji Shamsuddin Sulong amat bersykukur dengan kelancaran majlis dan sambutan baik di kalangan tetamu yang hadir dari semua peringkat.

Katanya, selain tetamu kenamaan, Ukom turut meraikan pengamal media seperti wartawan, jurugambar dan penyampai radio di majlis yang turut  dihadiri lebih 800 tetamu lain itu.

Pelbagai juadah disediakan seperti nasi dagang, nasi minyak, laksa, lemang, ketupat, tapai, asam gumpal, cendol, kuih-muih dan buah-buahan termasuk durian, manggis dan rambutan menjadi pelengkap di majlis itu.

 

No comments: