Halaman

07 February 2014

Ahli Exco Negeri YB Muhamad Pehimi Yusof dekati penduduk


YB Muhamad Pehimi Yusof beramah mesra dengan penduduk

Oleh: Mohammad Ishak 

Program turun padang mendekati penduduk yang dilakukan Ahli Exco Kerajaan Negeri, YB Muhamad Pehimi Yusof dengan sesi sarapan pagi dan mendengar aduan rakyat mendapat sambutan dan pujian dari rakyat.

Selepas bergelar Ahli Exco Negeri Muhamad Pehimi memulakan langkah menyusun jadual dengan menemui orang ramai terutama pada hujung minggu dan cuti umum.

Beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Jertih, berkata program sarapan pagi bersama rakyat dapat merapatkan lagi hubungan selain dia sendiri dapat mengetahui pelbagai permasalahan rakyat secara langsung.

Penduduk di Perumahan Awam Seberang Jertih, adalah destinasi pilihan Muhamad Pehimi hari ini apabila beliau mengatur jadual menemui komuniti sambil beramah mesra dan mendengar apa sahaja rintihan orang ramai.

Program dengan kerjasama Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Rumah Awam Seberang Jertih dan Pejabat Khidmat Masyarakat DUN Jertih sememangnya mendapat sambutan menggalakkan daripada penduduk setempat.

Rata-rata penduduk yang hadir mengambil kesempatan untuk menyampaikan pelbagai permasalahan mereka untuk diberi perhatian dan pertimbangan oleh Muhamad Pehimi.

Malah, beliau secara terus terang menyatakan tidak mampu untuk menemui semua rakyat kecuali menernusi program secara berkelompok yang dianjurkan oleh pejabat terbabit.


Sempena kehadiran beliau di kawasan perumahan itu, seramai 12 penduduk yang uzur dan sakit diberi sumbangan hamper sebagai tanda ingatan.

No comments: