Halaman

03 February 2014

AKHIRNYA KEMBALI SEMULA KE PANGKUAN TSG

Oleh: Ruslan Abdul Rahman  Foto: Harris Fadzillah

Pelumba terkemuka bertaraf anarabangsa, Anuar Manan dan Muhammad Adiq Hussaini kini mengetuai Terengganu Cycling Team (TSG) menghadapi cabaran Kejohanan Lumba Basikan Herald, Sun Tour Victoria 2014 di Melbourne Australia bermula lusa, 5 Februari.

Turut tersenarai empat lagi ialah Mohd Haris Salleh Zamri Salleh, Mohd Shahrul Mat Amin dan Nur Amirul Fakhruddin Marzuki.Ini bermakna TSG akan menjadi pesaing hebat di kejohanan antarabangsa itu memandangkan Anuar dan Muhammad Adiq adalah jaguh professional antarabangsa.


Ketua Pegawai Eksekutif TSG, Rozali Salleh berkata kepulangan Anuar dan Mohd Afiq kepangkuan TSG sebenarnya bermula 1 Januari lalu, bakal member kekuatan kepada TSG untuk tetap teguh di persada sukan lumba basikal negara dan dunia.

Sebenarnya ini adalah kali kedua pelumba itu mewakili TSG di kejohanan antarabangsa bagi tahun ini, 2014. Sebelum ini pada 24 Januari lalu Anuar mewakili TSG di Jakarta Indonesia yakni Kejohanan Jiexpo Kreterium 2014. Beliau mendapat tempat ketiga dalam kejohanan ini.

Marilah kita mendoakan pelumba-pelumba TSG ini mencipta kejayaan di Melbourne, Australia kali ini kerana kejohanan bertaraf antarabangsa ini amat berprestij iaitu kali ke 61 setelah bermula sejak tahun 1952 lagi.
No comments: