Halaman

05 February 2014

Dato'Sabri bersama rakyat di pejabat Dun setiap Selasa.

Mesra...Sabri dan Zulkarnain(kanan) bersama seorang penduduk.
Oleh: Aminudin Ismail. 

SERAMAI kira-kira 50 hingga 80 penduduk di kawasan Langkap berkunjung ke Pejabat Dewan Undangan Negeri (DUN) Langkap, Setiu pada setiap Selasa untuk bertemu dengan wakil rakyat kawasan itu, Dato’ Sabri Mohd Nor.

Pegawai khasnya, Zulkarnain Ariffin berkata, pada setiap Selasa iaitu antara jam 2.30 hingga jam enam petang Dato’ Sabri akan meluangkan masa untuk bersama penduduk kawasan itu.

“Sejak memegang jawatan sebagai Wakil Rakyat, Dato’ akan bersama-sama penduduk pada setiap petang selasa sekiranya beliau tidak ada urusan penting yang lain.
Sabri...dekat dengan rakyat.

“Pelbagai masalah rakyat akan cuba diselesaikan oleh Dato’ dan kebanyakan yang datang ialah untuk menyelesaikan masalah tanah, mendapatkan bantuan bagi golongan OKU serta yang penduduk berpendapatan rendah.

“Ada juga hal-hal lain termasuklah untuk mendapatkan surat sokongan YB bagi mendapatkan pekerjaan dan kemudahan infrastruktur di kampung masing-masing,” katanya yang lebih dikenali sebagai 'Pak Busu' itu.

Sementara itu, Dato’ Sabri berkata, beliau akan cuba sedaya upaya menyelesaikan masalah yang dihadapi penduduknya yang membabitkan kebajikan mereka yang memerlukan bantuan dan kemudahan infrastruktur.

Tinjauan Teganukita petang semalam, mendapati kebanyakan yang datang ialah untuk menyelesaikan masalah tanah bersama keluarga masing-masing dan ada beberapa penduduk datang mendapat mendapatkan sokongan Sabri untuk mendapat bantuan.
Beberapa penduduk sedang berada di luar pejabat Dun langkap.
Sabri bersama seorang staf pejabat Dun.

Sedang mendengar masalah seorang penduduk.

Antara yang datang bertemu Sabri.

Udim Salam..selesai masalah tariqah.

Penyelaras Putri UMNO Langkap sedang meneliti sesuatu.
Dua staf penjabat Dun sedang bertugas.

 

No comments: