Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    2 months ago

08 April 2012

Puteri bantu jentera JR

Oleh; Esah Abdullah

Seramai 1,700 petugas bahagian Teknologi Maklumat (IT) Pergerakan Puteri UMNO Perhubungan Terengganu sedang mengemaskini bacian sikap di 342 peti undi seluruh negeri.

Ketua Pergerakan itu, Puan Nordiana Dato’ Shafie berkata, lima orang ditempatkan di setiap peti undi untuk mengemaskini bacian terakhir yang diterima dari gerak kerja Wanita Juara Rakyat (JR).

“Mereka diberi kursus dan latihan sepanjang tugasan berkenaan mengikut kawasan Dewan Undangan Negeri (Dun),” katanya ketika dihubungi Teganukita hari ini.

Katanya, semua petugas di arah memberi tumpuan terhadap kecenderungan pengundi dan pengundi baru yang berada di luar kawasan untuk diambil tindakan susulan.

Menurutnya Pergerakan itu juga akan mengadakan program untuk pengundi muda yang baru pertama kali mengundi secara serentak di 32 Dun sepanjang bulan ini.

“Usaha ini bertujuan menyemai sikap tanggung jawab kalangan pengundi muda yang mampu membantu kesinambungan pemerintahan kerajaan demi masa depan generasi baru,” katanya.