Halaman

04 May 2013

Lebih 15,000 hadir perhimpunan Gelombang Biru di Dataran Jertih Souq


Idris Jusoh berucap pada majlis Perhimpunan Gelombang Biru malam tadi

Oleh: Mohammad Ishak 

Semangat Gelombang BIru yang dihadiri lebih 15,000 pengundi di perhimpunan terbesar malam semalam di Parlimen Besut membuktikan Barisan Nasional (BN) tetap menjadi pilihan rakyat di negeri ini.

Program anjuran Umno Bahagian Besut itu, membuktikan Besut sebagai kubu kuat BN Terengganu mampu berhadapan dengan Pas yang turut bertanding di Parlimen Besut.

Calon BN Parlimen Besut, Datuk Seri Idris Jusoh yang juga Ketua Umno Bahagian berkata, perhimpunan terbesar menjelang hari pembuangan undi Ahad ini sebagai usaha membangkitkan semangat ahli parti untuk berjuang menentang fitnah pembangkang.

Idris yang terkenal dengan bapak Gelombang Biru ternyata berjaya menghidupkan suasana mood pilihan raya negeri ini apabila mampu mengumpul ramai penyokong BN menyertai perhimpunan yang diadakan di tengah bandar ini.

Hadir sama ialah semua calon BN membabitkan DUN Kuala Besut (Dr A Rahman Mokhtar, Nawi Mohamad (Hulu Besut), Mohd Mahdi Musa (Kota Putera) dan Muhamad Pehimi Yusof, Jertih.

Sempena perhimpunan berpristej itu, jawatankuasa Minda Pondok Kelantan turut sama hadir dan menyampaikan ceramah mereka. Idris berkata, sambutan luar biasa daripada penduduk Besut itu sudah tentu mencemaskan Pas yang sebelum ini beriya ia hendak menawan Terengganu.

Beliau berharap,orang ramai yang hadir pada majlis itu membuktikan semangat mereka masing-masing menerusi peti undi bagi menentukan BN terus berkuasa di negara ini.


No comments: