Halaman

02 May 2013

Sokongan padu RELA kepada BN untuk kekal mandat

Oleh: Aida Abd Rahman

Menteri Besar, Dato’ Seri Haji Ahmad Said (gambar kiri) mengharapkan sokongan padu anggota Rela pada PRU13 supaya Barisan Nasional (BN) dapat mengekalkan mandat untuk melaksanakan pembangunan dan mengekalkan keharmonian negara.

 "Saya berharap semua anggota Rela di Terengganu tidak menjadi seperti kacang lupakan kulit, dan saya yakin tidak akan ada seorang pun anggota Rela akan menyokong parti lain selain BN," katanya ketika berucap pada majlis bersama RELA Terengganu yang dihadiri kira-kira 5,000 anggota RELA seluruh Terengganu di Taman Tamadun Islam, Kuala Terengganu, semalam.

Turut hadir, Perdana Menteri, Dato’ Sri Mohd najib Tun Razak; Setiausaha Kerajaan Negeri, Dato' Haji Mazlan Ngah; Menteri Belia dan Sukan, Dato' Ahmad Shabery Cheek; Ketua Pengarah RELA Malaysia, Dato' Mustafa Ibrahim dan Pengarah RELA Terengganu, Tuan Ahmad Abdul Wahab.


Hadir sama, semua calon Barisan Nasional (BN) Parlimen Kuala Terengganu, Haji Mohd Zubir Embong; calon BN Ladang, Dato' Wan Ahmad Farid Wan Salleh; Dato' Che Mat Jusoh (Batu Burok); Dato' Toh Chin Yaw (Bandar) dan Haji Wan Mahyuddin Wan Ngah (Wakaf Mempelam).

Dalam pada itu, seramai 197,000 anggota RELA berikrar sebagai tanda sokongan kepada BN sebagai PRU13, Ahad ini.


Pengarah Rela Terengganu, Tuan Ahmad berkata pihaknya berterima kasih kepada kerajaan yang selama ini banyak memberi perhatian kepada soal kebajikan anggota Rela.

 "Semua anggota Rela di seluruh Terengganu sentiasa menyokong usaha kerajaan dan akan memastikan kerajaan BN akan terus diberi mandat untuk terajui negara," katanya.

 

No comments: