Halaman

26 September 2013

Teruskan perjalanan hari kelima ke Chukai

Oleh: Noraini Jusoh


Peserta Walk For Malaysia (Walk4Malaysia) meneruskan misi untuk ‘menawan’ Putrajaya dengan berjalan kaki sejauh 53.9 kilometer hari ini menuju ke Chukai, Kemaman.

Acara pelepasan peserta disempurnakan oleh Pegawai Yayasan Islam Terengganu Daerah Dungun, Ustaz Firdaus Khairi kira-kira jam 8.45 pagi di Dewan Sivik Paka, Dungun.

Peserta utama Walk4Malaysia, Mohd Noor Mat dilaporkan tetap semangat untuk melunaskan nazarnya berjalan kaki dari Kuala Besut ke Putrajaya walaupun menghadapi sedikit kesukaran menamatkan perjalanan pada hari sebelumnya ekoran keadaan cuaca yang kurang baik.

Kakitangan Yayasan Islam Terengganu (YIT) itu bersama peserta lain yang meneruskan perjalanan dari Dewan Sivik, Merchang selamat tiba di Dewan Sivik Paka, Dungun tepat jam 11.20 malam tadi dan berehat di situ sebelum meneruskan misi bagi hari kelima, hari ini.

Peserta Walk4Malaysia dijadualkan berjalan kaki sejauh 600 kilometer dan bakal singgah lagi di beberapa lokasi terpilih, termasuk Chukai, Kuantan, Gambang, Maran, Temerloh dan Genting Sempah.

Seterusnya mereka akan berjalan kaki ke Pusat Dagangan Dunia Putra, Kuala Lumpur dan ke Putrajaya untuk menamatkan perjalanan.

 

No comments: