Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    4 months ago

05 October 2013

Program Keluarga Bahagia dapat sambutan.

Teks dan gambar Aminudin Ismail. 

Ariffin (kanan) menyampai hadiah pemenang cabutan bertuah.
SETIU: Keperihatinan kepada kesihatan membuatkan kira-kira 200 penduduk Felda Chalok Barat di sini hadir menjayakan program Keluarga Bahagia anjuran Pejabat Kesihatan Daerah Setiu, yang diadakan di dewan Sekolah Agama Rakyat, hari ini.

Program anjuran bersama Jawatankuasa Kemajuan Kampung (JKKK) Felda Chalok Barat dan Komuniti Cakna Setiu itu bermula jam 9 pagi dan berakhir kira-kira jam 1 tengahari.

Antara penduduk yang hadir.
Perasmian program dilakukan oleh Pengurus Felda Chalok Barat, Ariffin Muhammad. Dalam ucapanya, Ariffin berterima kasih kepada Jabatan Kesihatan kerana menganjurkan program itu dan mengharapkan penduduk yang hadir memanfaatkan apa yang mereka perolehi sepanjang mengikuti program.

“Program ini banyak manfaatnya, selain memprolehi banyak ilmu melalui ceramah dan penerangan yang disampaikan, ianya juga dapat menentukan status kesihatan seseorang melalui pemeriksaan yang dijalankan samada sihat atau sebaliknya.

"Saya mengucapkan berbanyak terima kasih kepada pihak yang menjayakan program ini terutamanya Pejabat Kesihatan Setiu dan JKKK,” katanya.

Pameran kesihatan turut diadakan.
Beberapa acara diadakan sempena program itu, antaranya ialah cabutan bertuah untuk penduduk yang hadir, pemeriksaan kesihatan, pameran kesihatan dan ceramah oleh Agensi Dadah Kebangsaan cawangan Setiu.

Seorang penduduk. Abdullah Hassan, 70, berkata dia hadir ke majlis itu adalah atas kesedaran diri untuk mendapat pemeriksaan kesihatan dan mendengar ceramah yang disampaikan.

“Setakat ini saya belum mendapat apa-apa penyakit melalui pemeriksaan lepas di klinik. Oleh kerana sudah lama tidak membuat pemeriksaan, saya datang ke sini hari ini untuk membuat pemeriksaan semula, saya harap saya tidak ada penyakit yang teruk-teruk seperti darah tinggi, jantung atau kencing manis,” katanya.