Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    4 months ago

03 October 2013

Persiapan Sultan Mizan Endurance Cup 2013 lancar

Teks dan gambar Aminudin Ismail.

Pekerja bahagian elektrik JKR giat menjalankan kerja.
LEMBAH BIDONG: Persiapan untuk Pertandingan Kuda Lasak Piala Sultan Mizan 2013 (Sultan Mizan Endurance Cup 2013) yang bermula 5hb (Lusa) dan 6hb Oktober ini, yang akan berlangsung di sini, berjalan lancar dan hampir siap sepenuhnya.

Tinjauan Teganukita di kawasan terbabit, hari ini mendapati beberapa kakitangan Majlis Daerah Setiu, Jabatan Kerja Raya (JKR) dan beberapa syarikat swasta sedang giat menjalankan kerja masing-masing bagi persiapan untuk kejohanan endurance dunia itu.

Seorang pekerja bahagian elektrik JKR, ketika ditemui berkata, kerja-kerja pendawaian sedang dijalankan dan dijangka akan siap sepenuhnya menjelang petang ini jika tiada tempat baru untuk pendawaian.

“Semuanya berjalan lancar, beberapa pekerja sedang bertukus lumus menyiapkan pendawaian di beberapa kawasan di sini termasuklah di dewan makan VIP ini,” katanya.

Dua pekerja swasta memasang alas kerusi meja VIP.
Sementara itu, seorang pekerja sebuah syarikat kontraktor yang mengendali tempat makan VIP berkata, dia mula menyiapkan kerja-kerja pemasangan kain alas meja dan kerusi sejak pagi tadi bersama seorang rakannya dan dijangka siap tidak lama lagi.

“Kami datang dari Kuala Lumpur sejak semalam dan mula melakukan kerja menyiapkan tempat makan VIP ini sejak pagi tadi. Semuanya berjalan dengan baik dan mungkin ia dapat disiap sepenuhnya pada petang nanti,” katanya.

Tinjauan juga mendapat beberapa pekerja Majlis Daerah Setiu (MDS) sibuk memasang beberapa kanopi di beberapa tempat di kawasan itu. Kerja-kerja menyiapkan ‘sound system’ di sebuah 'stage' yang dibina khas juga hampir siap untuk persembahan malam.