Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    3 weeks ago

21 October 2012

Jangan terpedaya dengan pemimpin pembangkang-MB

Menteri Besar menyapa Dr Chandra Muzaffar sebaik tiba di majlis bersama guru di Dewan Besar Wisma Darul Iman, Kuala Terengganu.
Oleh: Suriati Ali 

Menteri Besar, Dato’ Seri Haji Ahmad Said meminta penduduk negeri ini supaya tidak terpedaya dengan mana-,mana pemimpin pembangkang yang gemar menggunakan Islam sebagai alasan untuk memancing undi.

Katanya, mereka bijak memutarbelit isu berkaitan Islam sehingga timbul kecelaruan dan keraguan dikalangan masyarakat untuk menilai baik atau buruk kerajaan memerintah.

Ikrar sebahagian daripada guru yang menghadiri majlis berkenaan.
“Puak jenis ini sewajarnya diketepikan kerana tiada pegangan kukuh untuk menjadi pemimpin.

“Pemimpin Pas yang mendakwa menegakkan Islam sebenarnya melakukan tindakan mengikut hukum mereka sendiri,” katanya ketika berucap pada Majlis Menteri Besar Terengganu Bersama Guru, di Wisma Darul Iman, Kuala Terengganu, petang kelmarin.


Hadir sama, Setiusaha Kerajaan Negeri, Dato’ Haji Mazlan Ngah, Pengarah Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu, Haji Zakaria Hussin dan beberapa pegawai kanan kerajaan negeri.


Dato’ Seri Haji Ahmad turut meminta penduduk negeri ini menolak Anwar dan Pakatan Rakyat kerana pemimpin parti itu banyak melakukan kegiatan yang mengkhianati negara termasuk menganjur Perhimpunan haram Bersih.

 “Sama-samalah kita pelihara kerajaan yang ada sekarang ini kerana pemimpin Barisan Nasional (BN) melakukan semua perkara yang sepatutnya disediakan kepada rakyat negeri ini,” ujar beliau.