Halaman

  • 8 FEBRUARI 2020 (SABTU) - *5.00 petang :* Perlawanan TNB Malaysia Hockey League 2020 antara Terengganu Ladies Hockey Team (TLHT) dengan Hockademy KL *di Stadium Hoki Batu Buruk (SHB...
    3 weeks ago

22 October 2012

Manis FM salur maklumat kepada rakyat

Oleh: Kamarudin Mat Akib

Radio Manis FM milik kerajaan negeri kini menjadi medium utama bagi penyaluran pelbagai maklumat mengenai dasar dan polisi kerajaan kepada rakyat Terengganu dan para peminat setia siaran tersebut di Pantai Timur.

Radio berkenaan boleh diikuti melalui frekuensi 102.0 FM di Terengganu, 90.6 FM di Kelantan dan 95.1 FM di Pahang. Selepas mula bersiaran beberapa bulan lalu, kini Manis FM semakin mendapat perhatian pendengar, termasuk di Selatan Thailand.

Selain penyaluran informasi Manis FM bertindak sebagai medium hiburan yang tidak melampau bagi menghiburkan penduduk tempatan dan negeri-negeri berdekatan yang menerima siaran tersebut.

Pada masa ini, selain Terengganu, Manis FM boleh didengar penduduk di Kelantan, Pahang, Johor Timur dan Selatan Thailand.

Seperti siaran radio lain, Manis FM juga kini mempunyai peminat tegarnya sendiri, terutama beberapa program harian yang disiarkan radio itu.

Manis FM diterajui Pengarah Eksekutifnya, Haji Che Abd Rani Mohd dan Pengurus Besar, Encik Mahari Abdul Rahman.